Konstrüksiyon elemanlarında güvenirlik (reliability) ve ömür hesapları - Tahralı, Necati; Atik, Enver; Çivi, Can. (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2020)
Güncellenmiş 2. baskısını yapan kitap, lisansüstü derslerinden biri olan "Konstrüksiyonda Güvenirlik" dersine uygun olarak hazırlanmıştır. Ayrıca temel Makine Mühendisliği dersleri olan "Makine Elemanları I ve II" derslerine de yardımcı kitap olarak kullanılabilecektir. Makine tasarımında ve makinelerin kullanımında en önemli konulardan bir tanesi makine parçalarının güvenirlikli ömür değerlerdir. Bu kitapta, makine parçalarının veya en genel anlamda konstrüksiyon elemanlarının ömür hesapları istatistik matematik metotlar göz önünde tutularak "Güvenirlik, Reliability" kavramıyla anlatılmıştır. Makine parçalarının tasarımında literatürde statik ve dinamik sınır mukavemet değerleri olarak bilinen "kopma, akma, sürekli mukavemet" gerilme değerlerinin değerlendirilmesi "Güvenilirlik" kavramları esas alınarak açıklanmış ve sayısal örneklerle desteklenmiştir.
1
Keywords: Makina elemanları; Machine elements