Sac metallerin şekillendirilmesi - Gavas, Muammer (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2020)
Bu kitabın amacı, sac metalleri, sac metallerin şekillendirilmesinde kullanılan yöntemleri, bu yöntemlerin uygulanmasında kullanılan kalıpları/takımları ve sac metal malzemenin şekillendirilmesi esnasında uğradığı mekanik özellik değişimlerini tanıtmaktır. Sac metallerin kesme veya plastik deformasyon yoluyla şekillendirilmesi günümüzde karşılaşılan en yaygın üretim yöntemlerinden bir tanesidir. Bu yöntem kullanılırken sac malzemelerin üretilmesi, mekanik özellikleri, parça üretimi esnasında kazandığı mekanik özellik değişimleri, kalıpların/takımların tasarımı, imalatı, ısıl işlemleri, montajı, aşınması konularında bilgi sahibi olunması gerekmektedir. İşte bu kitapta bu konular ayrıntılı olarak şekil ve çözümlü problem örnekleri ile ele alınmıştır. Önemli bir ihtiyacı karşılayacağına inandığımız bu kitap, uzun yıllar mesleki ve teknik eğitimde, teknik eğitim ve teknoloji fakültelerinde görev yapmış, bizzat teorik ve uygulamalı eğitimin içinde bulunmuş, bu eğitimleri yönetmiş, bu konularda çeşitli firmalara danışmanlık yapmış, resmi ve özel projelerde görev almış yazarın bilgi ve tecrübe aktarımıdır
1
Keywords: Makina; Machine