Bakım planlaması - Köksal, Mustafa (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2020)
Gözden geçirilmiş 4. baskısını yapan kitap, yazarın farklı üniversitelerin endüstri mühendisliği bölümlerinde lisans seviyesinde uzun yıllar anlattığı "Bakım Planlaması" derslerinin notlarından, çeşitli kaynaklarda yer alan problemlerden ve özel sektördeki uygulamalarından sağlanan örneklerden oluşmuştur. Günümüz iş dünyasında "Bakım Planlaması" imalat hatlarındaki çeşitli etkenlerden dolayı ortaya çıkan arızaların en aza indirilmesi için gerçekleştirilen önemli bir faaliyettir. Bilhassa sürekli çalışan proses tipi imalat sistemlerinde ve ileri teknoloji ürünü otomatik tezgahların yer aldığı sektörlerde yatırım maliyetleri çok yüksek olduğu için sistemin bir an dahi durması istenmemektedir. Kitapta Bakım fonksiyonu, bakım politikaları anlatılmış ve bazı tipik bakım problemlerinden örnekler verilmiş, daha sonraki bölümlerde sırası ile Güvenilirlik, Yenileme modelleri ve Sonlu Kaynak Kuyruk modellerinin bakım uygulamaları ele alınmıştır. Kitap endüstri, makina, imalat mühendisliği ve işletme bölümü öğrencilerine yönelik hazırlanmış olsa da, bu alanda çalışan profesyonellere de hitap etmektedir.
1
Keywords: Genel mühendislik; General engineering