Ros ile robot programlama (robot işletim sistemi) - Yayan, Uğur. (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2020)
Eser, her biri konusunda uzman, robot programcılığı konusunda çalışmaları olan ve bu konuda Ar-Ge çalışmaları yapan yazarlar tarafından hazırlanmıştır. Kitapta, Ros (Robot Operatigin System) programı anlatılırken, tek tek menüler anlatılmamış, bunun yerine örnek ve uygulanmış bir proje en başından en sonuna kadar anlatılmıştır. Bu sayede, okuyucunun bizzat bir projeyi bitirmesi sağlanarak, karşılaşacabileceği sorunları ve çözüm yollarını görmesi sağlanmıştır. Kitap, ROS'u öğrenmek isteyen ya da bu konuda kendini geliştirmek isteyenlere hitap etmekte olup, kitap içerisinde sunulan tüm kodlara github.com'dan ulaşılabilirsiniz.
1
Keywords: Programming languages; Programlama dilleri