Topoğrafya - Topbaşlı, Bülent (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2020)
Bu kitap üniversitelerde okutulan Topoğrafya (ölçme bilgisi) dersi içeriğine uygun olarak hazırlanmıştır. Özellikle konular üzerinde ayrıntılı bir şekilde durulmuş ve sayısal örnekler fazla tutularak konuların anlaşılması daha kolay hale getirilmiştir. Kitap içerisinde bölümlerin sonunda o bölüm hakkın da ödev soruları verilerek konunun daha iyi pekiştirilmesi amaçlanmıştır. Kitap içerisin de bulunan örnek soruların tamamının çözümü ayrıntılı şekilde yapılmıştır. Özellikle alan hesaplama konularında örnek sayıları fazla tutularak konuların iyi anlaşılması hedeflenmiştir. Bu kitap hem topoğrafya alanında hem de haritacılık alanında çalışan kişilerin içerik olarak rahatlıkla faydalanabilecekleri şekilde hazırlanmıştır.
Topoğrafya (Ölçme Bilgisi).
1
Keywords: Topography; Topoğrafya