Mühendisler için vektör mekaniği statik - Beer, Ferdinand P.; Johnston, E.russell.; Cornwell, Philip . (Ankara: Literatür Yayıncılık, 2018)
Mühendislerin, mekaniği çok iyi kavraması gereklidir. Lise eğitiminde fizik dersleri çerçevesinde mekaniğin ilkelerini iyice kavrayamadan üniversiteye gelen mühendislik öğrencilerine, bu temelleri çok iyi bir şekilde verebilmenin yollarından biri de; modern teknolojilerden de yararlanarak başarılı ve özverili bir ders anlatımı ve öğrencinin anlayabileceği şekilde tasarlanmış, didaktik, çok sayıda uygulama örnekleriyle desteklenmiş ders kitapları ve benzeri materyalleri kullanmaktır. Elinizdeki eser bahsedilen bu vasıfları taşıyan kitaplar arasında dünyada ve ülkemizde ilk sırada yer almaktadır. Bu kitap çok sayıdaki örnek problem ve çözülecek problemleri, her konu bitiminde verilen açıklayıcı özetleriyle ve kendi başına problem çözme reçeteleriyle Statik dersi eğitiminde gerçekten çok önemli bir yer tutmaktadır. İçindekiler; Parçacıkların Statiği Rijit Cisimler: Denk Kuvvet Sistemleri Rijit Cisimlerin Dengesi Yayılı Kuvvetler: Geometrik Merkez ve Ağırlık Merkezi Yapıların Analizi Kiriş ve Kablolardaki Kuvvetler Sürtünme Yayılı Kuvvetler: Atalet Momentleri Virtüel İşler Yöntemi
1
Keywords: Mühendislik mekaniği; Engineering mechanics