Algoritma ve C# programlama - Arı, Erhan (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2020)
Gördüğü yoğun ilgi sonucunda, gözden geçirilmiş 4. baskısını yapan kitap programlamaya yeni başlayanları da kapsayacak şekilde, programlama ile ilgilenen, günümüzün tercih edilen ve yaygın olarak kullanılan programlama dillerinden biri olan C# dilini öğrenmek isteyen, Bilgisayar Programlama dersini alan tüm eğitim kurumları öğrencilerine yönelik sade ve anlaşılır bir dille yazılmıştır. Kitabı bitirdiğinizde, programlama mantığını ve C# programlama dilini öğrenebileceksiniz. Kitap içerisinde temel kavramlar, algoritmalar, akış diyagramları, C# Konuları ve C# ile gerçekleştirilmiş örnekler yer almaktadır. Ayrıca C# diline ait komut ve ifadelerin daha iyi kavranabilmesi için programın kullanılışları uygulamalı olarak anlatılmıştır. Tüm konularda kolaydan zora doğru analiz edilerek çözülmüş örneklere ve konu içlerinde konuların daha iyi kavranabilmesi için çalışma sorularına ve 134'ü çözümlü 194 Örnek Çalışmaya yer verilmiş ayrıca tüm sorularda akış diyagramları oluşturularak programlama mantığının öğrenilmesi amaçlanmıştır. Örnek çalışmalar C# derleyicisi tarafından derlenmiş olup, ekran çıktılarına kitap içerisinde yer verilmiştir. Eser, üniversitelerde okutulmakta olan temel seviyedeki "Temel Programlama, Algoritmalar" derslerine uygun olarak hazırlanmış olup algoritmalar ve C# dilini kendi kendine öğrenmek isteyenlere de hitap etmektedir
1
Keywords: C# programlama; C # programming