Cnc torna ve freze tezgahlarının programlanması - Avcı, Özkan (Ankara : Gazi Kitabevi, 2020)
Hazırlanan bu kitap Fanuc kontrol sistemine sahip CNC torna ve freze tezgahlarını programlayabilmek için gerekli komutları içermektedir. Ancak Fanuc dışında M ve G kodlarını kullanan diğer tezgahların da programlama mantığı benzer olduğu için bu tezgahların programlama mantığını öğrenmek için de yararlanılabilir. Programlama mantığının iyice anlaşılması, piyasada çalışan birisinin kendi başına CNC programlamayı öğrenebilmesi ve eğitim kurumlarında öğretimde daha verimli kullanmak amacı ile bol özgün parça resimleri ve CNC programlara yer verilmiştir. Temel CNC torna ve freze operasyonlarının programlanmasının yanında; alt programlama, çevrimler ile ilgili açıklama ve program örnekleri de kitapta yer almıştır
1
Keywords: Makine; Machine