Makine elemanları - Yazıcıoğlu, Osman; Yazıcıoğlu, Muhammed Benan (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2020)
Güncellenmiş 6. baskısı yapılan kitap; Mühendislik ve Teknoloji Fakültelerinin Makine Mühendisliği, Enerji Mühendisliği, Uçak Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği bölümleri başta olmak üzere diğer bazı bölümlerde de okutulan "Makine Elemanları", "Makine Tasarımı" veya "Mekanik Tasarım" derslerinin içeriğine uygun olarak hazırlanmıştır. Kitap, 17 bölüm olarak düzenlenmiştir. Problemlerin çözümünde gerekli olan cetveller ve diyagramlara da yer verilmiştir. Ayrıca 26 adet tasarım projesi konusu da kitapta yer almaktadır.
1
Keywords: Machine elements; Makina elemanları