Isı Transferi - Özdamar, Aydoğan; Koçak, Dilara (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2020)
Isı transferinin anlatıldığı bu kitap, genel makine mühendisliği ve onun türevleri olan imalat mühendisliği, gemi mühendisliği, uçak mühendisliği, endüstri mühendisliği, malzeme mühendisliği, otomotiv mühendisliği, enerji mühendisliği başta olmak üzere, kimya mühendisliği, gıda mühendisliği, tekstil mühendisliği, maden mühendisliği gibi tüm mühendislik bölümlerinde zorunlu okutulan derse yönelik olarak hazırlanmıştır. Alanlarında uzman olan ve Türkiye'nin değişik üniversitelerinde görev yapan öğretim elemanları tarafından hazırlanan bu eser, ısı transferi gerçekleşen tüm alanlarda gerekli olan bilgilerin okuyucuya kazandırılmasını amaçlamıştır. Bu alanlara, ısı değiştiricileri (eşanjörler), buzdolapları, klimalar, ısıtma sistemleri, soğutma sistemleri, kurutma sistemleri, otomobil radyatörleri, buzdolapları, giyecekler, fırınlar, yalıtım sistemleri, roketler örnek olarak verilebilir. Bu eser, ısı transferinin tüm konularını içerecek şekilde konu anlatımlarından ve konuyu pekiştirmek için özenle seçilmiş çözümlü 105 örnek problemden oluşmaktadır.
1
Keywords: Isı transferi; Heat transfer