Excel'de finans uygulamaları - İltir, Cenk. (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2021)
Kitap, gördüğü yoğun ilgi sonucunda güncellenmiş 3. baskısını yapmıştır. Bu baskıda, okuyuculardan gelen istek üzerine kitabın daha rahat kullanılabilmesi amacı ile kitabın Uygulama Dosyaları, Finans Terimleri Sözlüğü, Mum Grafikleri (Candlesticks) Terimleri ve Görselleri Sözlüğü ile Excel Fonksiyonları Referans Listesi bölümleri seckin.com.tr'den ücretsiz olarak indirilebilmektedir. Excel ile sürekli çalışan ve finansal hesaplamalar yapan çok sayıda kişi bulunmasına rağmen, Excel'in finans kısmı tam olarak bilinememekte, finans problemlerinin ve uygulamalarının Excel yardımıyla hesaplanması yeterince gerçekleştirilememektedir. Dolayısıyla bu da zamanın altın değerinde olduğu günümüzde, programın hızlı ve verimli kullanılamamasına sebep olmaktadır. Excel'de Finans Uygulamaları kitabının amacı, dünyanın en popüler çalışma sayfası programı olan Excel'in gücünü kullanarak para ve sermaye piyasalarında en çok kullanılan ve pratikte en çok ihtiyaç duyulan finans konularının temel ve orta düzeyde matematiksel ve istatistiksel tekniklerle finans uygulamalarında kullanmaktır. Kitapta finans konuları, örnek ve denemelerle öğrenilebilecek ve Excel'de kolaylıkla uygulanabilecek şekilde ele alınmaktadır. Bu kitaptaki konuları ve örnekleri özümseyerek bitirdiğinizde finans alanına bakışınız çok daha farklı olacak ve Excel'de geliştireceğiniz model ve uygulamalarınızdaki tek kısıtlayıcı faktör hayal gücünüz olacaktır.
1
Keywords: Finance in Excel; Excel'de finans