Mühendisler için excel - Maraşlı, Lütfi (Seçkin Yayıncılık, 2021)
Bu kitabın yazım amacı Excel'in basit kurallarını öğretmek değildir. Excel'e biraz aşina olan Mühendislik Öğrencilerinin ve Mühendislerin programı kullanmadaki becerilerini geliştirerek meslek hayatlarında karşılaşacakları sayısal problemlerin bir kısmını EXCEL kullanarak çözmelerine yardımcı olmaktır. Mühendisliğin temel kurallarından biri bilgiye sahip olmak değil onu günlük hayata uygulayabilmektir. İşin zevkli ve temel yanı da budur. Kitapta yer verilen ve açıklanan uygulamalar ve örnekler sıkça karışınıza çıkabilecek problemlere yönelik olacak şekilde seçilmiştir. Ayrıca enteresan gelebilecek ancak Excel'i kullanmayı kolaylaştıran ip uçlarına da yer verilmiştir. Ayrıca, mühendislik ile ilgili temel bilgileri hatırlatmak amacıyla zaman zaman sayısal yöntemler ve istatistik hakkında gerekli teorik bilgilerde yer verilmiştir. Günümüzde internette neredeyse her konuda bilgiye ulaşmak artık mümkündür, ancak bu kolaylık maalesef bir kopyala yapıştır davranışının gelişmesine de neden olmuş, işin özünü kavramadan yüzeysel bilgilerle işin yapılmasına neden olmuştur. Bu kitabın diğer bir amacı da problemleri özümseyerek çözmenize yardımcı olmak, analitik düşünme ve yeni çözümler bulma özelliğinizi geliştirmektir.