Yapay zeka - Nabiyev, Vasif (Seçkin Yayıncılık, 2021)
Makine Öğrenmesi ve Derin Öğrenme konularının da eklenerek gözden geçirilmiş ve genişletilmiş 6. Baskısını yapan kitapta, Yapay Zeka'nın tüm çalışma alanlarına yer verilmekte, yapay ve doğal zeka ikilemine, Yapay Zeka'nın evrelerine ayrıntılı olarak değinilmektedir. Ayrıca, Robotlar bölümü Drone'lar alt bölümü ile genişletilmiş ve diğer alt bölümler güncellenmiştir. Yapay zekanın problem ve yöntemleri, yerli ve yabancı kaynaklardan farklı bir şekilde ele alınmış, konular sade ve akıcı bir dille anlatılmış, konuların daha iyi anlaşılabilmesi için çok sayıda örneğe yer verilmiştir. Eser, bilgisayar mühendisleri başta olmakla yazılım mühendisleri, bilişim sistemleri, elektronik, endüstri ve uygulamalı matematik bölümlerinin lisans ve yüksek lisans öğrencileri için ders kitabı olarak hazırlanmıştır. Zeki davranışların bilgisayarda modellenmesiyle ilgilenen diğer araştırmacı ve meslek sahipleri de kitaptan faydalanabilir.