Yapay zeka uygulamaları - Elmas, Çetin (Seçkin Yayıncılık, 2021)
Güncellenmiş 5. baskısını yapan kitap, Yapay Zeka teknikleri hakkında hiçbir bilgisi bulunmayan okuyucuları da kapsayacak şekilde başlangıç seviyesinden ileri seviyelere kadar Yapay Sinir Ağı, Makine Öğrenmesi, Derin Öğrenme, Derin Ağlar, Bulanık Mantık, Sinirsel Bulanık Mantık ve Genetik Algoritma gibi Yapay Zeka tekniklerini içermektedir. Kitapta, Yapay Zeka teknikleri çok yalın bir şekilde anlatılarak, bu tekniklerin, Sosyal Bilimler alanlarına ve Elektrik, Elektronik, Makine, Endüstri Mühendisliği gibi çok farklı alanlara nasıl uygulanacağı, algoritmalar ve akış diyagramları ile adım adım anlatılmaktadır. Kitapta okuyucuların Yapay Zeka tekniklerini daha iyi kavrayabilmelerini ve kolay bir şekilde uygulayabilmelerini sağlamak amacıyla, yazar tarafından meslek hayatı boyunca gerçekleştirilen çok sayıda uygulama örnek olarak sunulmuş ve bunlara ait algoritmalar verilmiştir