İmalat yöntemleri - Yazıcıoğlu, Osman (Seçkin Yayıncılık, 2021)
Güncellenmiş 3. baskısı yapılan bu kitap; yazarların farklı mühendislik bölümlerinde lisans seviyesinde anlattıkları İmalat Yöntemleri derslerinin notlarından, öğrencilerin yönelttiği sorulardan ve özel sektörde elde edilen tecrübelerden sağlanan birikimlerden oluşmuştur. Günümüzde, imalat yöntemleri uygulamalarında dikkat edilen husus, ürünleri kaliteli, hızlı, çevreci ve düşük maliyetli olarak üretmektir. Bu yaklaşım tasarım aşamasından itibaren kendini göstermekte ve tasarlanan/üretilmesi planlanan ürünlerin bu özelliklere sahip olması istenmektedir. Eserde; döküm, cam işleri, plastiklerin şekillendirilmesi, kauçuk teknolojisi, polimer matris kompozitleri, toz metal teknolojisi, seramikler, metallerin şekillendirilmesi, hızlı prototipleme ve entegre devre süreçleri basit ve sade bir dille anlatılmış, işlenen konuların daha iyi anlaşılması için 165 şekil ve 43 tablo sunulmuş, çok sayıda örnek ve probleme yer verilmiştir. Kitap makine, imalat, malzeme, polimer, mekatronik ve endüstri mühendisliği öğrencileri ve bu alanlarda çalışan mühendisler için hazırlanmıştır.