Konutlarda aydınlatma - Yıldırım, Bora. (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2021)
Yaşamımızın önemli bir kısmının geçtiği, konutların (yaşam alanlarımızın) doğru aydınlatılması yaşam kalitesini önemli ölçüde etkilemektedir. Örneğin, bebek odasının doğru aydınlatılmaması bebeğin uyku kalitesini, evdeki çalışma odasının hatalı aydınlatılması ise verimliliği düşürecektir. Uzun yıllar, "aydınlatma" dersleri veren yazar tarafından hazırlanan kitap, konutlarda aydınlatma konusunu en güncel bilgiler doğrultusunda kapsamlı olarak ele alan Türkiye'deki ilk kitaptır. Kitap, içerik bakımından hem lisans ve lisansüstü öğrencilerinin hem de ilgili meslek gruplarının yararlanabileceği güncel bir kaynak olma özelliğine sahiptir. Aynı zamanda, konutlarda aydınlatma ile ilgili doğru bilgilere ulaşmak isteyen herkes için, eserde teknik ve uygulamalar ile 275 adet görsele yer verilmiştir.
1
Keywords: Interior architecture; İç mimari