Elektrik enerjisi üretimi ve iletimi - Oğurlu, Hayri (Seçkin Yayıncılık, 2021)
Eser, Elektrik İletim ve Dağıtım sektöründe uzun yıllar saha tecrübesi olan aynı zamanda akademik çalışmalar da yürüten, çok sayıda hizmet içi eğitimler veren ve de üniversitede ilgili dersi anlatan yazar tarafından yazılmıştır. Kitap; Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümlerinde okutulan "Elektrik Enerjisi Üretimi", "Elektrik Enerjisi İletimi", "Elektrik İletim Sistemleri", "Elektrik Tesisleri", "Electrical Power Plants" ve "Electric Power Transmission Systems" gibi zorunlu dersler için temel bilgileri içerecek şekilde ve öğrencilerin rahatça takip edip anlayabileceği düzende anlatılmıştır. Kitapta birbirinden farklı 26 adet üretim teknolojisi, iletim sisteminde kullanılan 12 farklı donanımın özellikleri ve çalışmasına yer verilmiş ayrıca 200'den fazla şekil ve diyagram ile desteklenerek açıklanmıştır. Kitap üniversite öğrencilerinin yanı sıra enerji sektöründe bilgilerini taze tutmak isteyen ve temel konularda kaynak arayan Mühendis ve Teknikerler için başucu kitabı olarak da kullanılabilir.