Yapı malzemesi - I - Şimşek, Osman (Seçkin Yayıncılık, 2021)
Gördüğü yoğun ilgi sonucu, kısa sürede 6. baskısını yapan eser, güncellenerek gözden geçirilmiş hali ile okuyucuların beğenisine sunulmuştur. Yapı Malzemeleri konularını içeren bu çalışma, "Yapı Malzemeleri - I" ve "Yapı Malzemeleri - II" isimlerinde iki ayrı kitap olarak sunulmuştur. Bu kitaplar; Teknoloji Fakülteleri İnşaat Mühendisliği Bölümlerinin "Yapı Malzemeleri" dersinin müfredatına uygun olarak hazırlanmış ve hali hazırda bu bölümlerde ders kitabı olarak kullanılmaktadır. Ayrıca, Mimarlık Bölümleri ve İnşaat Mühendisliği Bölümleri ile MYO İnşaat Programlarında "Yapı Malzemesi" ve "Yapı Malzemeleri" derslerinde de kaynak kitap olarak kullanılmaktadır. Şu anda incelemekte olduğunuz bu "Yapı Malzemeleri - I" kitabında geçmişten günümüze kadar inşaat sektöründe kullanılan yapı malzemelerinin, içyapısı, mekanik, teknolojik, fiziksel, termik, akustik ve kimyasal özelikleri hakkında konular, genel ve kavramsal anlamda açıklanmaya çalışılmış, açıklanan konuların daha iyi ve kolay anlaşılması için şekil ve fotoğraflarla desteklenmiştir. Bu kitap, ilgili bölüm öğrencilerinin yapı malzeme biliminin daha iyi anlayabilmeleri için açıklayıcı bilgiler yanında güncel örnek soru ve çözümleriyle konular anlatılmıştır.