Yapay sinir ağları - Hamzaçebi, Coşkun (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2021)
Bu kitap yapay sinir ağlarının tahmin ve sınıflandırma amaçlı olarak kullanımına yönelik bilgiler vermektedir. Yapay sinir ağlarının MATLAB ile nasıl kurulacağı, eğitileceği, test edileceği ve yeni değerler için çıktılar üreteceği örnekler ile anlatılmıştır. MATLAB örnekleri, hem hazır arayüzlerin nasıl kullanılacağını hem de kod yazarak probleme özel çözümlerin nasıl geliştirileceğini kapsamaktadır. Kitapta, yapay sinir hücresi, tek katmanlı algılayıcı, çok katmanlı algılayıcı, öğrenen vektör parçalama anlatılmış, tahmin ve sınıflandırma için nasıl kullanılacağı örnekler ile gösterilmiştir. MATLAB ile yapay sinir ağı kurulumu ve similasyonunun anlaşılmasına yardımcı olması amacı ile temel MATLAB kullanımı eklerde anlatılmıştır. Kitabın, özellikle bilgisayar mühendisliği, endüstri mühendisliği, istatistik, işletme ve ekonometri bölümlerinin lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri olmak üzere farklı birçok alandan araştırmacılara katkı sağlayacağı düşünülmektedir.
1
Keywords: Computer engineering; Bilgisayar mühendisliği