Temel elektrik - 1 - Kocabıyıkoğlu, Zeki Uğurata (Seçkin Yayıncılık, 2021)
Kitap, gördüğü yoğun ilgi sonucunda kısa sürede 3. Baskısını yapmıştır. "Temel Elektrik" makina, bilgisayar, endüstri, inşaat gibi elektrik mühendisliği harici öğrencilere hemen her üniversitede değişik isimler altında verilmeye çalışılan bir derstir. Bu ders için öğrencilere önerebilecek Türkçe kitaplar daha çok elektrik öğrencileri hedef alınarak hazırlandığı için elektrik dışı öğrencilere uygun olmamakta, ağır gelebilmektedir. Bu kitap 33 yıl sanayi ve 12 yıl üniversite öğretim de-neyimi ile tüm elektrik dışı öğrenciler için gereksiz detaylara girmeden hazırlanmış ve çözümlü örneklerle ve problemlerle desteklenmiştir. Kitap, kolay anlaşılırlığı ve gerekli olmayan detaylardan uzak kalışı ile öğrenciler için faydalı olacak, üniversiteler ve yüksek okullar için önemli bir boşluğu dolduracaktır. Kitapta anlatılan konular, 158 uygulama, 65 çözümlü örnek, 48'si çözümlü 98 problem ile desteklenmiştir.