Elektromekanik kumanda sistemleri ve Plc - Ceylan, Murat (Seçkin Yayıncılık, 2021)
Güncellenmiş 4. baskısını yapan kitapta, elektromekanik kumanda sistemleri tanıtılmış ve PLC sistemlerine giriş yapılmıştır. Kitabın ilk bölümünde; elektromekanik kumanda sitemlerinde kullanılan çıkış elemanlarındaki bazı temel motorlar tanıtılmıştır. İkinci bölümde elektrik kumanda devrelerinde kullanılan giriş elemanları koruma röleleri tanıtılmıştır. Üçüncü bölümde klasik elektrik kumanda devrelerinden uygulama örnekleri verilmiştir. Dördüncü bölümde A.C. motorların devir kontrollerinde kullanılan hız kontrol cihazları açıklanmıştır. Beşinci bölümde programlanabilir lojik kontrol PLC tanıtılmış ve temel seviyede PLC uygulama örnekleri yapılmıştır. Son bölümde kumanda panosu yapımındaki işlem sırası tanıtılmıştır. Bu kitap Teknik Bilimler MYO bünyesinde; Elektrik, Elektrik Enerjisi İletimi ve Dağıtımı, Elektronik Teknolojisi, Alternatif Enerji Kaynakları, Mekatronik, Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi programlarında, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendislik Fakültelerinde ve ilgili teknik okulların yararlanabileceği bir kitaptır.