Algoritmalar - Nabiyev, Vasif (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2021)
Gözden geçirilen ve genişletilen kitabın 6. Baskısı 18 bölümden oluşmaktadır. Kitabın hedefi, problem çözümüyle ilgili temel ve yeni tekniklerin öğrenilmesi ve öğretilmesidir. Eser, üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilişim, Elektronik, Endüstri Mühendisliği ve Uygulamalı Matematik ağırlıklı bölüm öğrencilerine yönelik hazırlanmıştır. Kitabın önemli özelliklerinden biri, diğer yerli ve yabancı kaynaklardan farklı olarak ilk kez birçok yeni algoritma çeşitlerine ve problemlere yer vermesidir. Kitapta, öğrencilerin konuları kolayca anlayabilmesi ve uygulamaları gerçekleştirebilmeleri için 200'ün üzerinde farklı algoritmaya ve 150'den fazla çeşitli örnek ve probleme yer verilmiştir. Temel düzeyde programlama bilgisinden sonra takip edilmesi uygun görünen kitap, aynı zamanda programcılıkla ilgili birçok önemli bilgiyi de içermektedir. Kitap, algoritmalarla ilgilenen diğer araştırmacı ve meslek sahipleri için de faydalı olmakta ve bir başvuru kitabı niteliğini taşımaktadır
1
Keywords: Programlama; Programming