Malzeme ve tasarım - Fındık, Fehim (Seçkin Yayıncılık, 2021)
Güncellenmiş 4. baskısını yapan kitap, farklı üniversitelerin Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ile Makine mühendisliği bölümlerinde lisans seviyesinde okutulmakta olan "Malzeme Seçimi ve Dizaynı" ya da "Malzeme ve Makine Tasarımı" derslerine yardımcı olarak, temel seviyede bilgiler, metotlar, bazı örnek problemler ile klasik ve bilgisayarlı uygulamalara yer vermektedir. Bu kitap; 11 Bölümden oluşmakta olup, bunlar içerisinde; "Tasarım işlemine genel bakış, Malzeme seçimi ve tasarım, Tasarım ve malzeme mühendisi, Tasarım araçları, Malzemeler ve endüstriyel tasarım, Endüstriyel malzemeler ve özellikleri, Malzeme seçimine giriş, Malzeme seçimi diyagramları ve örnekleri, Malzeme seçimi-proses ilişkisi ve örnekler ile Malzeme seçimi ve şekil ve Çelik seçimi" yer almaktadır. Ayrıca kitapta; malzeme ve proses özellikleri ile ilgili olarak Ashby diyagramları ve tabloları verilerek çeşitli uygulamalar yapılmıştır.