Sayılar ve matrisler teorisi - Yüce, Salim (2023)
İnsanlık tarihinin en büyük buluşunun "Sayılar" olduğuna herkes hemfikirdir sanırım. Bir " e = 2,718... " sayısının mühendislikte harikalar yarattığını; bir " π = 3,14... " sayısının virgülden sonraki milyar basamaklarında doğum tarihlerimizi, TC numaralarımızı gizlemesi tesadüf olmamalıdır. "Sayılar ve Geometri (Pegem Akademi, 2020)" kitabında diğer gizemli sayıları ve bu sayıların geometrilerini tanıtmıştık. Bu kitapta, ikili (düzlemsel) sayı (kompleks, hiperbolik, dual, genelleştirilmiş kompleks vb.) uzaysal sayı (reel kuaterniyon, split kuaterniyon, oktoniyon vb.) Fibonacci ile Lucas sayı katsayılı matrislerin cebirsel işlemleri ve cebirsel yapıları en detaylı tüm detayları ile incelendi. Kitabın ilerleyen baskılarında da, diğer sayılar kullanılarak matris teorisinin genişletilmesi planlanmaktadır.