Alternatif akım devreleri: (alternatif akım devre analizi) - Ceylan, Murat (Seçkin Yayınevi, 2022)
Mühendislik Fakülteleri ve Teknik Bilimler MYO'ların müfredatlarına uygun olarak gözden geçirilmiş ve genişletilmiş 4. baskısı yapılan kitapta; sırasıyla alternatif akım devreleri için matematik, temel alternatif akım devreleri, çok gözlü alternatif akım devreleri, devre teorileri, alternatif akım devrelerinde güç ve enerji ve üç fazlı devreler konuları anlatılmıştır. İncelenen bölümlerde konuların daha iyi ve kolay anlaşılabilmesi için 120 adet çözümlü örneğe ve bölüm sonlarında, işlenen konu ile ilgili olarak toplam 160 bölüm sonu sorusuna yer verilmiştir. Bazı çözümlü örneklerde ve uygulama sahasına nasıl kullanılacağı da anlatılmıştır. Kitap, gerek ders kitabı gerekse, Alternatif Akım konusunda kendini geliştirmek isteyenlere de yardımcı olacak şekilde hazırlanmıştır.