Yapay zekayı kodlamak: yapay zeka, makine öğrenmesi derin öğrenme, sinir ağları - Sebetci, Özel (Ankara: Seçkin Yayınevi, 2023)
"Yapay Zekâyı Kodlamak" isimli bu kitap; yapay zekâ, makine öğrenmesi ve ilgili tüm kavramları, anlamaya çalışan ve öğrenmek isteyen herkese hitap etmektedir. Kitapta, yapay zekâ alanındaki teorilere de yer verilmeye çalışılmıştır. Makine öğrenmesi, denetimli öğrenme, denetimsiz öğrenme, pekiştirmeli öğrenme, derin öğrenme ve yapay sinir ağları konularını içermektedir. Kitapta, "Matematik, İstatistik ve Yapay Zekâ" bölümüyle okuyucuya yapay zekâ alanında ihtiyaç duyacağı matematik ve istatistik konuları da anlatılmış, ayrıca alanın temel taşlarından olan "Veri Bilimi"'nin önemli konularına da değinilmiştir. Bu bilgiler sayesinde, okuyucunun yapay zeka ve ilgili konuları daha iyi kavraması amaçlanmıştır. Yapay zekaya kodlamalarında en çok kullanılan program olan Python programı; ayrıntıları, modülleri ve kütüphaneleri örnek kodlarla verilmiştir. Özellikle en çok kullanılan TensorFlow ve Keras kütüphaneleri de detaylı olarak incelenmiştir. Ayrıca anlatılan konular, 200'den fazla örnek kod ve 100'den fazla görselle desteklenmiştir.
Yapay zeka (artificial intewligence - AI) - Phyton - Nesne yönelimli programlama - Modüller, Kütüphaneler ve araçlar - Tensorflow ve keras kütüphaneleri - veri bilimi - Matematik, istatistik ve yapay zeka - Makine öğrenmesi - Yapay sinir ağları - Derin öğrenme - Uygulamalar
223 örnek kod, 209 görsel ve 5 örnek uygulama ile
2
Keywords: Bilgisayar bilimi, -- Kodlama dilleri; Computer science, -- Code construction