Matlab uygulamaları ile birlikte bilgisayarlı görme: (computer vision) - Dereli, Serkan (Seçkin Yayınevi, 2023)
Kitap, uzun zamandır üniversitede hem lisans hem de lisansüstü seviyede bu konularda dersler veren yazarın notlarından ve ders esnasında elde ettiği tecrübelerden oluşmaktadır. Bu kitabın öncelikli amacı Bilgisayarlı Görme disiplinine ait işleyiş, akış şeması ve izlenecek yolun anlaşılmasını sağlamaktır. Bilgisayarlı Görme ile ilgili temel teorilere hâkim olmaya, tekniklerin arkasında çalışan matematiği anlamaya çalışmaya ve kodlama dilinden bağımsız olarak bu disiplinle projeler geliştirmeye karar verdiyseniz bu kitabı almaya karar vermişsiniz demektir. Kitapta, bilgisayarlı görme (computer vision) konusundaki önemli bölümler olan Görüntünün Sayısallaştırılması, Affine Dönüşümleri, Görüntünün Filtrelenmesi, Kenar Tespiti, Nesne Tespiti ve Bölütleme, Özellik Çıkarma ve Nesne Tespit ve Tanıma Uygulamalarına yer verilmiştir. Anlatılan bölümlerde konuyla ilgili verilen her örnek uygulamanın öncelikle algoritmasıyla birlikte akış şeması verilmiş ve sonra Matlab ile kodlaması gerçekleştirilmiştir. Matlab kodu burada sadece ilgili tekniğin nasıl işlediğini göstermesi açısından verilmiştir.