Girişimciler için inşaat ve müteahhitlik - Özlük, Serdal (Ankara: Seçkin Yayınevi, 2023)
Kitap gördüğü yoğun ilgi sonucunda, kısa sürede beşinci baskısını yapmıştır. Kitap müteahhitlik mesleği ile ilk kez tanışacak olanlar, müteahhitlik mesleğine ilgi duyanlar ve hali hazırda müteahhitlik yapanlara yönelik bir çalışmadır. Kitabın beşinci baskısı, yenilenerek baştan sona Türkçe yazım ve anlam kontrolünden geçirilerek yapılmıştır. Çalışmada okuyucunun müteahhitlik mesleğine sıfırdan başlayacağı esas alınarak; müteahhitliğin tanımı, mesleğe giriş koşulları, müteahhitlik yöntemleri, yönetim ve organizasyon gibi bilgilere yer verilerek başlanmıştır. İlerleyen bölümlerde inşaat öncesi aşamalar, imar ve ruhsat, inşaat yapım aşamaları, bina maliyet hesaplamaları, metraj hesapları, ihale ve hakedişler, işin pazarlaması, satılması, müşteri hizmetleri, vergilendirilmesi, tapu işlemleri ve son olarak proje ve şantiye yönetimi gibi konular işlenmiştir. Kitapta teorik bilgilerden yola çıkılarak pratik inşaat uygulamaları ayrıntılı olarak incelenmektedir. Ancak konular, herkesin faydalanabileceği şekilde sade ve anlaşılır bir dille, örnek olaylarla desteklenerek hazırlanmıştır. Müteahhitlik mesleğinin ana işi olan inşaat yapımı ve yönetimi bu çalışmanın ana konusunu oluşturmaktadır. Kitabın, deprem kuşağında olan ülkemize iyi müteahhitler yetiştirilmesinde katkıda bulunması dileklerimizle...
İnşaata başlangıç - İnşaat aşamaları - İhale müteahhitlik ve yöntemleri - Bina maliyeti hesabı - Proje - Şantiye yönetimi - Satış yöntemleri
2
Keywords: İnşaat Mühendisliği, -- İnşaat mühendisliği uygulumaları; Civil engineering, -- Civil engineering application