Hidrodinamik makinaların tasarımı: pompalar ve hidro-türbinler - Hailu, Getu; Varchola, Michal; Hlbocan, Peter; Parlak, Zekeriya (Ankara: Palme Yayınevi)
Kitap, ağırlıklı olarak pompalar ve hidro-türbinler olmak üzere hidrodinamik makinalara odaklanmaktadır. Elektrik üretimi, endüstriyel süreçler, kamu hizmetleri ve petrol ve gaz endüstrisinde kullanılan geleneksel hidrodinamik makinaların tasarımı ve kullanımı ayrıntılı olarak ele alınmaktadır. Kitap, bu makinaların önemli bileşenlerinin hidrolik tasarımının nasıl gerçekleştirileceği, performans özelliklerinin nasıl oluşturulacağı ve test ve değerlendirme prosedürleri hakkında ayrıntılı, takip etmesi kolay rehberlik sağlamaktadır. Kitap ayrıca kavitasyon ve bunun hidrodinamik bir makinannn performansı üzerindeki etkilerini de açıklamaktadır. Kavitasyonu önlemek için boru sisteminin emme tarafının tasarım yöntemleri verilmektedir.
2
Keywords: Mühendislik bilimleri, -- Makine mühendisliği; Engineering sciences, -- Mechanical engineering