Organik kimya: ikinci bir dil - Klein, David; Eroğlu, Fatma (Ankara: Palme Yayınları, 2023)
Organik kimya dersleri çoğunlukla iki dönemde anlatılır bu kitap ikinci dönem konularını içermektedir. Bu kitapta, konular ders kitaplarındaki bilgilerin bir özeti şeklinde verilirken daha çok sorular üzerinden öğrencinin konuyu anlaması üzerine yoğunlaşılmıştır. Çoğu öğrenci organik kimya dersinden korkar ve belki de nasıl çalışacağını bilemediğinden ayrıca da öğrendiği bilgileri gerçekten doğru öğrenip öğrenmediğini veya hatasının ne olduğunu görebilme imkanı bulamadığı için başarılı olamaz. Kitap bu olumsuzlukları giderebilmek için imkan sağlayan bir kaynak olma özelliğine sahiptir. Örnek ve problemlerin detaylı çözümleri verilmiş ve çözümler için doğru bakış açısının yanı sıra yapılmaması gereken yanlışlara da vurgular yapılmıştır.
İkinci dönem konuları
2
Keywords: Mühendislik bilimleri, -- Kimya mühendisliği; Engineering sciences, -- Chemical engineering