İnovasyon yönetimi ve inovatif metaverse devrimi - Batdı, Veli; Ayaz, Sezer (Anı Yayıncılık, 2023)
Teknolojik gelişmelerin hızı ve sürekliliği bütün dünyada etkisini hissettirmektedir. İnsan yaşantısının her alanını etkisi altına alan teknolojik gelişmelerin yaratmakta olduğu bu hızlı değişim ve gelişmeler insanların kendi yaşamlarında birtakım değişiklikler yapmalarını gerekli kılmaktadır. Günlük yaşam, eğitim, sağlık, meslek, sosyal alanlar gibi bireyin etkin olduğu süreçlerde yaşanan gelişmeleri takip etmek, değişime ayak uydurmak ve farklılaşmayı yakalamak amacıyla bireylerin inovasyon ve girişimci becerilere sahip olmaları beklenmektedir. Günümüz dünyasının rekabetçi ortamında farklılaşmayı sağlamak, gelişmeyi ve büyümeyi sürekli hale getirmek amacıyla gerekli olan inovasyon, yeni ve geliştirilmiş bir ürün, hizmet veya farklı çalışma yöntemlerinin verimli süreçler oluşturmada kullanılmasını kapsamaktadır. İnovasyon Yönetimi ve İnovatif Metaverse Devrimi adlı kitapta, gelişimde sürekliliği sağlamak amacıyla bireylerin ve örgütlerin farklı yollar arayışında oldukları, bu amaçlarına ulaşmada ise değişimleri fırsat olarak görme ve yaratıcı davranma özelliklerinin ön planda olduğu belirtilmektedir. Ayrıca son zamanların en trend kavramı olan ve sanal gerçeklik teknolojisinin geliştirilmiş şekli olarak bilinen Metaverse konusu ekonomi, sağlık, eğitim, psikoloji gibi birçok alanla ilişkilendirilerek aralarındaki ilişki detaylandırılmıştır. Girişimci ruh ve yenilikçi bakış açıları, bireyleri bu rekabet ortamlarında örgütsel, sosyal ve sektörel başarıya yöneltmektedir. Girişimcilik, inovasyon ve örgütsel iletişim ulusal ve küresel çapta ekonomik kalkınmayı sağlamakta ve örgütsel güven açısından da pozitif yönde katkılar sunmaktadır. Bu kitapta teknoloji ve inovasyon, yenilikçilik ve örgüt iklimi, girişimcilik, örgütsel iletişim gibi konular ile bu konuların birbiriyle ilişkisine değinilmiştir. İçerdiği bölümlerin birbiriyle ilişkili olduğu kitapta teknolojik kavram ve gerçekler, bilimsel yöntem, yaklaşım ve bakış açısıyla ele alınarak sunulmuştur. Akademik ve eğitsel yönü ön planda olan bu kitap aynı zamanda sürdürülebilir başarıya ulaşmak ve rekabet üstünlüğü kazanmak açısından da önemli bir kaynak olarak önerilmektedir.