Kuramdan uygulamaya matematik felsefesi - Koyuncu, Mehmet Kasım (Ankara: Pegem Akademi, 2023)
Matematik felsefesi ile yapılması amaçlanan şey, matematik yapmak değildir. Matematiğe ve matematiksel kavramlara ışık tutmaktır. Tutulan ışığın oluşturduğu aydınlık, bir münazara ortamı oluşturur. Bu ortamda matematiğe ait nesnelerin varlığı, iç yüzü, hakikati, diğer bilimlerle ilişkisi ve doğaya uyumu gibi konular ele alınır. Bu noktadan hareketle bu eser, bir matematik ders kitabı olarak görülmemelidir ve öyle bir iddiası da yoktur. Matematiğin neye dair olduğunu; akademisyenler, matematik eğitimi alanında lisansüstü eğitimini sürdüren öğrenciler ve öğretmen adaylarına etkinlikler yoluyla sunan özgün bir bilimsel eser olarak görülmelidir.
2
Keywords: Matematik, -- Matematik eğitimi; Mathematics, -- Mathematics educations