Temel mühendisliğe giriş - Uzuner, Bayram Ali (Seçkin yayıncılık, 2023)
Bu Kitap, Temel Mühendisliği öğrenen lisans ve ön lisans öğrencilerine bu alanın temel bilgi ve kavramlarını öğretmeye yöneliktir. Kitap bu açıdan mezun olmuş inşaat mühendislerine de yararlıdır. Temel tasarımı yapan mühendislerin önce bu alanının temel kavramlarını iyi bilmesi gereklidir. Mühendisler sıklıkla iyi anlamadan belirli adımları izleyerek tasarım yaparlar. Tasarım için bazı el altı bilgileri içeren kılavuzlar vardır, ama bunlar olayların iç yüzünü, nedenini, niçinini vb. açıklamazlar. Bu Kitap, bol şekilli açıklamalarıyla olayların temellerini açık ve net bir şekilde öğretir. Ünlü bir deyiş vardır: Bir şekil, birçok sayfa yazıdan daha iyidir. Bu açıdan temel tasarımı yapan inşaat mühendislerinin önce temel kavram ve bilgileri iyi öğrenmesi gerekir. Böyle bilgiler de her Temel Mühendisliği kitabında bulunmaz. Yazar uzun yıllar Temel Mühendisliği alanında ders vermiş olup, bu eksiği bu Kitapta gidermeye çalışmıştır. Kitabın bu amaca hizmet etmesi dilenir.