Elektromagnetik teori - Griffiths, David J. (Gazi Kitabevi, 2005)
Bu kitap elektrik ve magnetizma üzerine, üniversitelerin sondan bir evvelki sınıfı veya son sınıfı seviyesindeki bir lisans dersi için tasarımlanmış bir ders kitabıdır. Kitap rahatlıkla iki yarı yılda işlenebilir, hatta özel konulara ayıracak (AC devreleri, sayısal yöntemler, plazma fiziği, iletim hatları, anten teorisi, vs.) zaman da kalabilir. Bir yarıyıllık bir ders makul olarak Bölüm 7'den sonra kesilebilir. Kuantum mekaniğinden veya termal fizikten farklı olarak, elektrodinamiğin öğretimi ile ilgili oldukça yaygın bir anlaşma söz konusudur; içerilmesi gereken konular ve hatta bunların sunum sırası fazla tartışmalı değildir ve ders kitapları arasında esas olarak stil ve ton farkı vardır.