İmar planları : mekan politikası, şehircilik, imar hukuku, imar planları, idarı yargı denetimi - Köktürk, Erdal (Seçkin Yayınevi, 2022)
Kitap gördüğü yoğun ilgi sonucunda, güncellenmiş 2. Baskısını yapmıştır. Uzun yıllar, "Gayrimenkul", "Arazi Geliştirme" ve "İmar Planları" konularında çalışan, bu konularda çeşitli üniversiteler, meslek kuruluşları ve kamu kurumlarında eğitimler veren, danışmanlık yapan yazarlar tarafından hazırlanan bu kitap, sunulan kapsamıyla Türkiye'de bir ilktir. İmar Planları kitabı, Cumhuriyet Dönemi'nde şehircilik alanında yaşanan tüm gelişmeleri ve uygulamaları her yönüyle ve ayrıntılı biçimde incelemekte ve yanı sıra okurlara geçmişten günümüze tam bir karşılaştırma yapma olanağı sunmaktadır. 2. Baskıda, İmar Planları kitabının içindeki alt başlıklarda önemli yeniliklere gidilmiştir. Bir anlamda, kitabın mimarisi gözden geçirilmiş ve yeniden yapılandırılmıştır. Kitap baştan sona güncellenmekle kalınmamış, aynı zamanda arıtılmış, keyifle okunacak ve incelenecek duruma getirilmiştir. Kitapta konuya ilişkin yüzlerce Danıştay, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi ve çok sayıda AİHM kararına yer verilmiş, aynı zamanda konunun teknik, mekânsal ve şehircilik boyutları da ayrıntılı biçimde ele alınmış, ilişkilendirilmiş ve çok sayıda örnekle ve örnek olayla somutlanmıştır.