Anten teorisi: analiz ve tasarım - Balanis, Constantine A.; Ünal, Alper; Köksal, Adnan (Ankara: Palme Yayınevi, 2022)
Anten Teorisi'nin dördüncü baskısı, dördüncü yıl ve lisansüstü başlangıç seviyesinde olan elektrikmühendisliği ve fizik öğrencilerinin ve çalışan mühendislerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmıştır. Kitap, öğrencilerin lisans düzeyinde Maxwell denklemlerini ve dalga denklemini içeren temel elektromanyetik teori, temel fizik ve diferansiyel ve integral hesap bilgilerine sahip olduğunu kabul eder. Son bölümlerdeki bazı ileri konuları anlamak için gerekli olan matematiksel teknikler o bölümde işlenmiş veya eklerde verilmiştir.
Özgün eseradı: Antenna theory: analysis and design, 4th edition
1
Keywords: Elektrik-elektronik mühendisliği, -- Güç sistemleri; Electronics engineering, -- Power systems