İş analistinin el kitabı - Gürbüz, Ali (Seçkin Yayınevi, 2022)
İş analisti olmak istiyor ancak bunun için nereden başlamanız gerektiğini bilemiyorsanız bu kitabı sizler için hazırladık. İş analizi ile yeni ilgilenmeye başlayanlar genellikle iş analizini proje ile ilişkilendirirler. Oysaki iş analizi sadece projelerde değil kurumların stratejik amaçlarına yönelik hedeflerini gerçekleştirmesinin her aşamasında da uygulanır. İş Analistleri, görevlerini yerine getirirken ihtiyaç duydukları bilgileri kurum içerisindeki çeşitli kaynaklardan keşfeder, sentezler ve analiz ederek stratejik değişimin başlamasına öncülük ederler. Bu kitapta bir iş analistinin bilmesi gereken konular sade ve uygulanabilir bir şekilde anlatılmıştır. Kitap iş analisti olmak isteyenler, iş analisti olup konu hakkında bilgisine arttırıp alanlarında uzmanlaşmak isteyenler ve aynı zamanda IIBA ECBA, CCBA ve CBAP sınavlarına hazırlık amaçlı da kullanılabilir. Bu kitap içerisinde yer alan konular iş analistlerinin bilmesi gereken bilgileri, teknikleri ve yetkinliklerini içermektedir. Ayrıca yazıların içerisinde iş analistlerinin bireysel ve kurumsal olarak kullanabileceği iş analizine ait form ve şablonlar da verilmiştir.