Adım adım flutter ile mobil uygulamalar - Rakıcı, Oğuz (Ankara: Seçkin Yayınevi, 2022)
Kitap, gördüğü yoğun ilgi sonucunda son sürüme göre güncellenmiş 2. Baskını yapmıştır. Flutter, Google ekibi tarafından geliştirilen ve yazılım dünyasına sıkı bir giriş yapan bir yazılım teknolojisi olmuştur. Google ekibi tarafından sürekli güncelleştirilmeye devam edildiği için Mobil Programlamada kendine üst sıralarda yer bulmuştur. Flutter teknolojisinin en büyük avantajı hem kullanımı kolay olması hem de aynı anda IOS , Android, Windows, Linux, Masaüstü ve Web platformlarına uygulama geliştirmeye olanak sağlamasıdır. Bu kitapta Dart programlama dili, Flutter teknolojisi ve uzak veri tabanı olan Firebase' e yer verilmiştir. Genel olarak bir programla dilinin etkin olabilmesi için veri tabanıyla bağlantı kurulması çok önemlidir. Böylelikle veriler güvenli bir şekilde saklanabilip bu veriler üzerinde istenilen işlemeler yapılabilecektir. Bu işlemlere programla dünyasında CRUD işlemleri (kayıt, listeleme, güncelleme, silme) denilmektedir. Firebase sayesinde telefon hafızası kullanılmadan bilgiler bulut sisteminde saklanmaktadır. Böylelikle telefon hafızasındaki gereksiz kullanımdan uzak durulmuş olmaktadır. Ayrıca e-mail ve şifre ile giriş/çıkış, Google hesabıyla giriş/çıkış işlemleri de bu kitapta detaylı şekilde anlatılmıştır. Fotoğraf ve videoları veri tabanında saklama ve istenildiği zaman veri tabanından silme işlemleri de kitap içerisinde detaylıca anlatılmıştır. Bu kitap sayesinde, hiçbir programlama bilgisi olmayan kişiler bile rahatlıkla programlamayı öğrenip "Mobil Uygulamalarda" kendilerini geliştirebileceklerdir. Kitapta toplamda 125 uygulama ve 2 büyük uygulama (E-ticaret sitesi ve Firebase bağlantılı Öğrenci Takip Programı) bulunmaktadır.
Dart programlama - Null safety - Fonksiyon yapıları - Asenkron programlama - Nesne yönelimli programlama - Widget yapısı ve temel widgetlar - Durumsuz widget - Stateless widget - Durumlu widget - statefull widget - Liste widgetları - Form widgetları - Uzak veri tabnaı- firebase - E-mail ve şifre ile giriş/çıkış işlemleri - Google hesabı ile giriş/çıkış işlemleri - Şifre sıfırlama - Kayıt yapma, listeleme, güncelleme, silme işlemleri (CRUD) - Fotoğraf yükleme/silme işlemleri
Eseradı altında: Yazılım geliştirme - mobil uygulama geliştirme - android/ios
125 uygulama, 1 adet e- ticaret uygulaması, 1 firebase bağlantılı öğrenci uygulaması
1
Keywords: Bilgisayar bilimi, -- Kodlama; Computer sciences, -- Code construction