Tasarım mühendisliği : kavram, teori ve uygulama yöntemleri - Erden, Abdülkadir (Seçkin Yayınevi, 2022)
"Tasarım Mühendisliği" kitabının içeriği, yazarın farklı unvan ve görevlerle, üniversite düzeyinde 54 yıllık tasarım mühendisliği öğretimi ve uygulamalarından süzülerek gelen bilgi ve deneyim birikimini aktarmaktadır. Bu birikime ek olarak, binlerce öğrencinin tasarım uygulamalarındaki davranışlarını gözlemleyen yazar, kişisel uzmanlığı makine (mekanik) mühendisliği alanında olmasına rağmen çağdaş teknolojinin gereği olarak çok disiplinli ve disiplinlerarası teknolojilere yönelmiştir. Bu nedenle kitap, çağdaş ve güncel teknolojiler ve yaklaşımlar tabanında, disiplinlerden tamamen bağımsız olarak tüm mühendislik alanlarına, endüstriyel tasarım ve benzer mimarlık disiplinlerine, yeni bir ürün geliştirilmesine yönelik her düzeyde ve alanda geniş bir okuyucu kitlesine hitap etmektedir.