Uygulamalı örneklerle yapay zeka algoritmaları ve programlama - Atilla, Ali Şir (Ankara : Seçkin Yayınevi, 2022)
Yazar Ali Şir ATTİLA, uzun yıllar MIT başta olmak üzere, çeşitli üniversitelerde ilgili alanlarda doktora eğitimi aldıktan sonra Yapay Zekâ Teknolojisinin Bilgisayarlı Dilbilim ve Bilgisayarla Görü yönünde uzmanlaşmıştır. Blockchain ve buna ilişkin yazılımlar hakkında da halen kapsamlı akademik çalışmalar yapmaktadır. Bu kitap, yaygın olarak kullanılan Yapay Zekâ algoritmaları, görüntü tanıma, konuşma tanıma, doğal dil işleme ve Yapay Zekâ teknolojisi ile ilgili derin öğrenme kavramlarından ve Yapay Zekâ alanındaki diğer tüm matematiksel ilkelerden yola çıkarak veri işlemenin birkaç ana yönünü açıklamıştır. Kitapta kullanım kolaylığı ve yaygınlığı nedeniyle Python dili kullanılmıştır. Böylece Yapay Zekâ algoritmaları hakkında daha sezgisel kapsamlı ve derin bilgilere erişebilirsiniz. Buna ek olarak, okurların ilgili algoritmalar üzerinde uzmanlaşması için kitap aynı zamanda günümüzde öne çıkan bilimsel teknoloji konularından bilgisayarlı görüntü, bilgisayarlı dilbilimine dayalı doğal dil işleme, derin öğrenmenin alandaki uygulamaları, kuantum hesaplama ve bilimsel hesaplamalar, blok zinciri teknolojisi gibi Yapay Zekâ ile ilişkili son teknolojileri içermektedir. Buna ek olarak kitabın son kısmında Bitcoin çözümleri tüm çıplaklığıyla anlatılmıştır ve buna ilişkin algoritmalar programlanarak kaynak kodlarıyla verilmiştir. Bu kitap, Yapay Zekâ Teknolojisi alanına ilgi duyan, bilgisayar ve matematikte belirli bir temele sahip kişiler için uygundur, bilimsel araştırma enstitüler ve üniversitelerde ilgili anabilim dalları için öğretim referansı veya derslik kitabı olarak da kullanılabilir.
Yapay zeka algoritmalarına giriş - Veri işleme algoritmaları ve programlama - Bilgisayarla görü algoritmaları ve programlama - Ses ve konuşma tanıma algoritmaları ve programlama- Doğal dil işleme algoritmaları ve programlama - Derin örenme algoritmaları ve programlama - Blok zinciri teknolojisi algoritmaları ve programlama
600'den fazla algıritma, örnek ve çözümleri ile
1
Keywords: Bilgisayar bilimi, -- Yapay zeka; Computer science, -- Artificial intelligence