Siber güvenliğe giriş: bilgisayar güvenliği ve internet araçlar ve mücevherler - Oorschot, Paul C. Van (Palme Yayınevi, 2022)
Siber güvenliğe giriş temel kavramlara dair bir altyapı oluşturmaya yetecek ayrıntıyla incelenen yaygın ilgi uyandırmış 10 tane nispeten bağımsız yapısal alan tanımlar. Kitap, kavramların anlaşılmasını, tasarlanmasını ve doğru bir şekilde uygulanmasını zorlaştıran altta yatan gerçeklere önemli ölçüde vurgu yapar. Pek çok kritik alanda karmaşıklığın nasıl üstesinden gelineceği konusunda şu ana kadar bir araya getirilmiş bilgeliğe sayfalarında yer vererek gerekli temel bileşenlerin ve kavramların çoğu için sağlam bir temel oluşturur. Keza bilinmelidir ki, burada anlatılanların çoğu zaman testinden geçmiş olanlardır ve özenle seçilmişlerdir.