C# ile nesneye dayalı programlama - Öz, Cemil; Öz, Muhammed Ali (Ankara: Palme yayınevi, 2023)
Bu kitabın amacı, C# programlama diline ait ifade ve yapıları kullanarak nesneye dayalı programlamanın temel prensiplerini öğretmektir. C# programlama dili komut ve yapıları da öğrenilmiş olacaktır. Programlar çoğunlukla Konsol için geliştirilmiş olmakla birlikte Windows Form programlamanın temelleri de verilmiştir. Bu kitabın öncelikli kitlesi programlama öğrenmeye başlayan öğrencilerdir. Her bir konu önce açıklanmış ve örneklendirilmiştir. Örnek uygulamaların tamamı Visual Stüdyoda geliştirilmiş ve denenmiştir. Programlara ait örnek ekran çıktıları da verilmiştir.
Giriş - C# Programı ve Temel Yapılar - Veritipleri ve değişkenler - Operatörler - Karar Yapıları - C# Programlama Dilinde Döngüler - While Döngüsü - Diziler- Stringler - Metotlar - Matematiksel Fonksiyonlar - Sınıflar - Kalıtım - Çok Biçimlilik - Statik Sınıflar - Anonim Sınıflar - Arayüzler - Bölüm Yapılar(struct) - Operatör Aşırı Yükleme - Kullanıcı Tanımlı Tip Dönüşümü - Koleksiyonlar - Genel Yapılar - UML (Unified Modelling Language) - İstisna Yönetimi - Delegates - Windows Form Programlama (Görsel Programlama) - Dosya Sistemi ve Akışlar - Kaynaklar - Dizin
1
Keywords: Bilgisayar bilimi, -- Programlama; Computer science, -- Programming; C#