Python ortamında derin öğrenme uygulamaları - Çetiner, Halit (Anı yayıncılık, 2021)
Sosyal paylaşım sitelerinde ve gerçek hayatta görüntü ve videoların sürekli olarak artması sonucunda büyük veri setleri oluşmaktadır. Bu veri setlerinden anlamlı sonuçlar çıkartılabilmesi için bu içerikleri insan gibi algılayıp değerlendirebilecek sistemlerin yapılması gerekmektedir. Bu kitap içerisinde görüntülerden anlamlı bilgilerin otomatik olarak çıkartılabilmesi için gerekli olan adımlar sırayla verilmiştir. Öncelikli olarak bilgisayar görü ile gerçek dünyadaki bir görüntüde bulunan gürültü ve gereksiz alanların kaldırılması sağlanmıştır. Daha sonrasında da ilgi alanları belirlenen görüntülerin dünya çapında kabul gören yapay zekâ kütüphanesi olan tensorflow ve derin öğrenme kütüphanesi keras kullanılarak sınıflandırılması adım adım anlatılmıştır.