Nümerik analiz - Amiralli, Gabil; Amiralli, İlhame (Ankara: Seçkin yayıncılık, 2023)
Bu kitap üniversitelerin Matematik, Fizik bölümleri başta olmak üzere tüm Mühendislik Fakültelerinde okuyan ve bu alanlarda lisansüstü eğitim gören öğrencilere hitap etmektedir. Kitap klasik nümerik analiz teori-sinin büyük bir kısmını sistematik olarak kapsamakla birlikte, okurun serbest çalışabilmesi için her bölümde çözümlü problemler, bölüm sonlarında ise pekiştirme amaçlı 408 problem içermektedir. Bu problemlerin büyük bir kısmının yanıtları kitabın sonunda yer almaktadır. Kitaptaki örnekler uygun konunun daha iyi anlaşılabilmesi için özenle seçilmiştir. Kitapta 136'sı çözümlü olmak üzere 544 probleme yer verilmiştir.
Keywords: Numerik analiz, -- Hesaplamalı fizik; Numerical analysis, -- Computational physics