Python ve R uygulamaları ile stokastik süreçler - Kadılar, Gamze Özel (Ankara: Seçkin yayıncılık, 2023)
Okuyucuların yoğun talepleri üzerine, kitabın İkinci baskısı yapılmıştır. Bu yeni baskıda, R programlama dili yanı sıra Python kullanılarak stokastik süreçler uygulamaları da eklenmiştir. Kitap, çeşitli üniversitelerde İstatistik, Matematik, Aktüerya, Endüstri Mühendisliği, Finans, İktisat, İşletme, Biyoloji gibi bölümlerde okutulan "Stokastik Süreçler" dersi için uygun içeriğe sahiptir. Kitap, stokastik süreçlerin lisans ve lisansüstü düzeydeki öğrencilere yönelik tüm konularını kapsamaktadır. Ayrıca, kamu ve özel sektörde stokastik süreçlerden faydalanan çalışanlar, stokastik süreçler dersini öğreten veya anlamak isteyen akademisyenler ve stokastik süreçlerin mantığını kavramak isteyen diğer araştırmacılar için de faydalı bir kaynak olmayı hedeflemektedir. Kitabın amacı, okuyuculara stokastik süreçlerin temel kavramlarını ve özel türlerini inceleme fırsatı sunmak, farklı bilim alanlarına ait örnek problemler ve çözümlerini aktarmak ve stokastik süreçlerin kullanımına yönelik temel beceriler kazandırmaktır. Kitapta, stokastik süreçlerin grafiklerine yer verilerek görsel anlatım önemsenmiştir. Ayrıca kitapta sunulan örnekler, her bölüm sonunda verilen çözümlü sorular ve Python ile R paket programlarına dayalı örnek uygulamalar anlaşılır ve sade bir dille açıklanmıştır.
Keywords: Bilgisayar programlama dilleri, -- Python; Computer programing languages, -- Python