Teori ve çözümlü problemlerle lineer cebir - Pişkin, Erhan (Seçkin yayıncılık, 2023)
Lineer Cebir, vektör uzayları ve bu uzaylar arasındaki lineer dönüşümler ile ilgili önemli bir alandır. Lineer Cebir birçok alanda karşımıza çıkmaktadır. Örneğin; matematiğin diferansiyel denklemler, çok değişkenli fonksiyonlar, olasılık gibi konuları ile fizik, kimya, mühendislik, ekonomi, iktisat gibi birçok dalda lineer cebir kullanılmaktadır. Bu kitap, üniversitelerin eğitim, fen ve mühendislik fakültelerinde okutulan Lineer Cebir I-II derslerine yardımcı olmak amacıyla yazılmıştır. Kitapta; konular ile ilgili tanımlar açık ve anlaşılır yapılıp, teoremler ispatları ile birlikte verilmiştir. Ayrıca, konuların daha iyi anlaşılması için 430'u çözümlü ve 200'ü alıştırma olmak üzere 630 soruya yer verilmiştir.