Yapay zeka : modern bir yaklaşım - Russell, Stuart J. (Palme Yayınevi, 2023)
Yapay Zeka (YZ) büyük bir alandır ve bu kitap da oldukça kapsamlıdır. Bu kitapta: Mantık, olasılık ve sürekli matematik; algı, akıl yürütme, öğrenme ve eylem; adalet, güven, sosyal fayda ve güvenlik; ve mikro elektronik cihazlardan robotik gezegen kaşiflerine ve milyarlarca kullanıcılı çevrimiçi hizmet sunan sistemlere kadar uzanan uygulamaları kapsayan genişlikte alanın tümünü keşfetmeye çalıştık. Bu kitabın alt başlığı, vurgusu "Modern Bir Yaklaşım"dır. Bu, konuyu güncel bir bakış açısıyla anlatmayı seçtiğimiz anlamına geliyor. Geçmişteki çalışmaları bugün yaygın olan fikirleri ve terminolojiyi kullanarak yeniden şekillendirerek, günümüzdeki bilgileri ortak bir çerçevede sentezliyoruz.