Geometride ilk adım - İzzet, Mehmet; Fehmi, Hasan (Ankara: Pegem Akademi Yayıncılık, 2023)
"Geometri nesneleri ve onların özelliklerini inceleyen bir matematik dalıdır. Yaşanılan fiziksel dünyayı anlamak için araştırılmaya başlanan geometri, günümüzde de aynı temel yaklaşımlarla çalışılmaktadır. Geçmişte yapılan bilimsel çalışmaların günümüze taşınması hem o zamanı anlamak hem de gelişmeleri ve değişimleri ortaya koymak adına önemlidir. Bu bağlamda, "Geometride İlk Adım" kitabı Cumhuriyetin ilk yıllarında harf inkılabı öncesi ilkokulların beşinci sınıflarında Osmanlıca olarak hazırlanmış bir ders kitabıdır. Dördüncü sınıf kitabı ile uyumlu hazırlanan kitap; "Gözleme dayanan geometri bilgisi, Geometrik şekillerin mukavva, tahta ve çamurdan yapımı, İşlemler ve geometriye uygulanması, Ölçümler yapma, Süsleme ve süsleme uygulaması" konularını içermektedir."
Keywords: Geometri; Geometry