Otomatik kontrol sistemleri - Efe, Mehmet Önder (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2024)
TÜBA 2013 Yılı Kayda Değer Eser Ödülü kazanmış olan kitap güncellenmiş 5. Baskısı ile okuyucuların beğenisine sunulmuştur. Eserin yazarı, uzun yıllar "Otomatik Kontrol Sistemleri" konusunda dersler vermiş, aynı zamanda konu ile ilgili çeşitli kamu ve özel sektör projelerinde yer almış, edindiği deneyimleri, öğrencilerden gelen soruları ve mesleki birikimini bu kitaba aktarmıştır. Kitap, mühendislik fakültelerinin Elektrik-Elektronik, Makine, Mekatronik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinde verilen "otomatik kontrol sistemleri" dersine uygun olarak hazırlanmıştır. Kitap, bilgisayar destekli tasarım anlayışı benimsenerek adım adım bol örnekli ve sade bir dille, Matlab yazılımı ile çalışılacak şekilde hazırlanmıştır. Çalışma, günümüzde kullanılan modern tasarım araçlarını mühendis bilinciyle kullanarak ve konunun özüne hakim olarak otomatik kontrol sistemi geliştirmeyi ve sistemleri incelemeyi anlatmaktadır. Kitapta 107'si çözümlü toplam 165 örneğe yer verilmekte, tasarım için geliştirilen Matlab kod örnekleri de okuyucunun kullanımına sunulmaktadır. Prof. Dr. Mehmet Önder EFE tarafından hazırlanan ve yayınevimiz tarafından yayınlanan "Devre Analizi I" ve "Devre Analizi II" kitapları da 2012 Yılı Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Kayda Değer Eser (Mansiyon) ödülüne layık görülmüştür.
Eser adı sonunda: Matlab destekli analiz ve tasarım yaklaşımı ile
2
Keywords: Elektrik