ME407 bir dersin tarihi - Erden, Abdülkadir; Kıyak, Figen (Ankara: ODTÜ Yayıncılık, 2024)
Abdülkadir Erden, ME407 Bir Dersin Tarihi'nde yıllar içinde oluşturduğu tasarım ve mühendislik alanındaki akademik ve kişisel birikimlerini okurla buluşturuyor. Yazar, farklı kurumlarda mekatronik mühendisliği öğretim üyesi olarak edindiği deneyimlerini anılarıyla harmanlıyor. Bu sayede, bilimin ve teknolojinin temel kavramlarından mekatronik mühendisliğinin karmaşık dünyasına uzanıyor ve mühendisliğin sadece teorik olanaklarla ilgili olmadığını vurguluyor. Nihayetinde, Türkiye'nin bu alandaki gelişimini özetleyen rehber niteliğinde bir çalışma ortaya çıkıyor. Tasarım mühendisliğinin akademik öğretimi ve eğitimi, yarışmalı proje uygulamaları, mekatronik ürün tasarımı gibi birçok başlığı mercek altına alan bu eserle Erden, tasarım ve teknolojinin buluştuğu nice projeye ilham kaynağı olmayı amaçlıyor.
2
Keywords: Makine/mekatronik mühendisliği